ترمووود در نماهای چوبی یکی از جذاب ترین و پرطرفدارترین نماهای ساختمانی هستند، که می تواند ظاهری منحصر به فرد به نمای ساختمان ببخشد. اما از آنجایی که چوب ها متریال هایی بسیار ضعیف در برابر رطوبت و حرارت هستند، استفاده نمودن از آن ها در طراحی نما ساختمان می تواند با معایب بسیار زیادی برخوردار باشد. به همین دلیل ترموود ها جایگزین بسیار مناسبی برای چوب های معمولی هستند. نماهای طراحی شده با چوب معمولی می توانند محل مناسبی برای رشد جلبک ها، نفوذ حشرات و … باشند. در صورتی که ترموود ها از مقاومت بسیار بالایی در برابر این مشکلات برخوردار هستند. امروزه میان نماهای سنگی و نماهای طراحی شده با ترمو چوب، رقابت سختی وجود دارد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با تفاوت میان نماهای طراحی شده با ترمو چوب و نماهای سنگی، به طور کامل آشنا کنیم.
آشنایی با نماهای طراحی شده با ترموود و نماهای سنگی
ترموود ها از جمله متریال های جدید و البته معتبری هستند، که امروزه در تمامی حوزه های معماری کاربرد دارند. یکی از کاربردهای بسیار منحصر به فرد و مورد استقبال ترموود ها، استفاده نمودن از آن ها در طراحی نما است. از طرفی یکی از متریال های بسیار پرکاربرد در ساخت نمای ساختمان، انواع سنگ ها است. به همین دلیل امروزه رقابت میان این دو متریال در نماسازی بسیار پررنگ می باشد. از آنجایی که هر کدام از این متریال ها دارای مزایا و معایب مختص به خود هستند، برای انتخاب نمودن یکی از آن ها نیاز است تا با ویژگی های هر کدام به طور جداگانه آشنا شوید.
تفاوت میان نماهای سنگی و نماهای طراحی شده با ترمووود
- نمای ساخته شده با ترمووود
مزایای نمای طراحی شده با ترموود:
- به دلیل حرارت دهی به چوب های ترمو شده، ترموود ها دچار تغییر ابعاد به دلیل انبساط و انقباض نمی شوند.
- ترمو چوب ها تاب بر نمی دارند و دچار خمش نمی شوند.
- رطوبت موجود در چوب ها در روند ترمو شدن به حداقل می رسد. به همین دلیل رطوبت موجود در ترموود ها ثابت است.
- رنگ ترمو چوب ها در برابر شرایط جوی تغییر نمی کند.
- ترمو چوب ها از زیبایی بسیار زیادی در طراحی نما برخوردار هستند.
- از آنجایی که صمغ و رزین موجود در چوب پس از ترمو شدن از بین می رود، نماهای طراحی شده با ترموود فاقد هرگونه حشرات و رشد جلبک ها هستند.
- دوام و طول عمر بالای ترمووود ها از دیگر مزایای آن ها در نماسازی است.
- از آنجایی که ترمووود به راحتی نصب می شود. زمان کمتری برای اجرای نماهای ساخته شده با ترمو چوب نیاز است.
- از آنجایی که در روند تولید ترمو چوب ها از هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده نمی شود، این متریال هیچ گونه خطری برای انسان ها و محیط زیست ندارد.
- یکی از بزرگ ترین مزایای نماهای طراحی شده با ترمو چوب، نقش بسیار موثری است که در سبک سازی نما دارند. از آنجایی که کاهش وزن نما از مهم ترین دغدغه های معماری و نماسازی می باشد، استفاده نمودن از ترمو چوب ها می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش وزن نمای ساختمان داشته باشد.
معایب نمای ترمووود:
- از آنجایی که برای تولید ترموود ها نیاز به قطع درختان و استفاده از تنه درختان است. استفاده نمودن از این متریال موجب تخریب محیط زیست می گردد.
- در صورت استفاده نمودن از رنگ ها و پوشش دهنده های پیگمنت دار در سطح ترموود ها، احتمال کاهش مقاومت ترمو چوب ها در برابر نور خورشید وجود دارد. که در نهایت موجب کاهش طول عمر نمای ساختمان می شود.
- مقاومت پایین ترمو چوب ها در برابر نیروهای مکانیکی نیز از دیگر معایب ساخت نما با استفاده از چوب های ترمو شده است.
- نمای ساخته شده با سنگ
مزایای نمای سنگی:
- از آنجایی که سنگ ها یکی از فراوان ترین و در دسترس ترین متریال های موجود در ساختمان سازی می باشند، به وفور در نماسازی مورد استفاده قرار می گیرند.
- همچنین به دلیل مقاومت فیزیکی و شیمیایی سنگ ها، این متریال ضد حریق بوده و از مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه برخوردار است.
- مقاومت بسیار بالای سنگ در برابر اشعه خورشید، موجب شده تا در نماسازی از متریال های پرکاربرد شناخته شود. زیرا از تغییر شکل و یا تغییر رنگ نما جلوگیری می نماید.
- همچنین تنوع بالا در طرح و رنگ سنگ ها، موجب شده تا استفاده از آن در نما سازی مورد استقبال پیمانکاران و ساختمان سازان قرار بگیرد.
معایب نمای سنگی:
- از آنجایی که سنگ ها از در دسترس ترین متریال های موجود در نماسازی هستند، معمولا یکی از پرکاربردترین متریال های مورد استفاده در نما نیز شناخته می شوند. به همین دلیل نمی توانند نمایی منحصر به فرد و خاص ایجاد نمایند.
- در صورت استفاده از سنگ های گرانیتی و صیقلی، سطوح صاف و براق سنگ ها موجب کاهش چسبندگی نما و دشواری در اجرای آن می شود. به همین دلیل در صورت اجرای نما توسط افراد غیر متخصص و حرفه ای، سنگ ها از نما جدا شده و خطرات جانی و یا مالی را به همراه خواهند داشت.
- یکی از مهم ترین معایب سنگ ها در نماسازی، وزن بسیار بالای آن ها است که موجب سنگین شدن وزن نمای ساختمان می شود. که در نهایت به سازه نیز فشار وارد خواهد نمود. به همین دلیل برای ثبات و افزایش ایمنی ساختمان نیاز به طراحی و اجرای سازه قوی تری نیز می باشد. که در نهایت موجب می شود تا هزینه های طراحی و اجرای سازه نیز افزایش یابد.
- از طرفی سنگ ها در برابر شرایط آب و هوایی مختلف نیز، واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند. به همین دلیل در صورت عدم توجه به این موضوع، احتمال ترک خوردن و شکستن سنگ ها و همچنین جدا شدن آن ها از نما وجود دارد. از طرفی در صورت تغییرات آب و هوایی، سرد و گرم شدن هوا نیز امکان افتادن سنگ ها از روی نما وجود دارد که، می تواند موجب خطرات جانی و مالی به همراه داشته باشد.